Ruilen en retour

Voor bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag van aflevering. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld. Ook mag de bestelling geannuleerd worden zonder kosten na het plaatsen van de bestelling voordat het product naar u verzonden wordt. 

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het retourneren. U kunt het artikel retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 14 dagen
  • als het artikel compleet is in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.
  • aangetekend terugsturen (handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld PostNL. Volgens de algemene voorwaarden van Webshopkeurmerk is dit niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van het verzenden bij u ligt. Echter is onze ervaring dat het beter is om een retourpakket aangetekend te versturen, aangezien bij PostNL (of andere verzenders) in een enkel geval een pakket kwijt kan raken. Wanneer u aangetekend verstuurt bent u verzekerd tegen het kwijtraken van pakketten en wordt een vergoeding uitgekeerd door PostNL wanneer het pakket toch onverhoopt kwijt raakt. De kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening.

Sommige artikelen kunt u niet retourneren. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek gegraveerd is
  • Producten die op speciaal verzoek gemaakt zijn, zoals trouwringen
  • Producten die op maat gemaakt zijn - zoals ringen Let op: Indien wij ingekorte horloges retour ontvangen brengen wij 5 Euro in rekening om het bandje weer in originele staat te brengen. De schakels moeten dan meegestuurd worden. Indien wij deze niet ontvangen, dan kunnen we het horloge niet retour nemen.
  • Producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

RETOUR EN RUILEN

De consument kan binnen 14 dagen de bestelling retourneren. Het is hierbij wel van belang dat het product ongebruikt en krasvrij indien mogelijk in de oorspronkelijke verpakking. Eventuele etiketten mogen er niet afgehaald worden. Beschadigde of gebruikte producten komen niet in aanmerking voor retour of restitutie, ieder product wordt individueel beoordeeld.

Kosten retour:
De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.De kosten die de consument maakt om het product te kunnen verzenden voor retour wordt niet vergoedt.

 

Aankondiging van uw retour
Download tevens het Modelformulier voor herroeping en vul deze in:

Met dit formulier maakt u binnen 14 dagen na aankoop aan ons duidelijk dat u de koop wenst te ontbinden. Dit formulier dient u dan in te vullen en aan ons te e-mailen naar info@starjuwelier.nl

Na deze melding heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om het artikel naar ons terug te sturen.

Beoordeling van uw retour
Binnen de zichttermijn heeft u het recht uw aankoop te beoordelen, zoals u dat in een winkel ook zou doen. Echter, als blijkt dat het aan ons teruggestuurde artikel voor andere doeleinden is gebruikt, bijvoorbeeld het dragen ervan, en dat ten gevolge hiervan draagschade is ontstaan, dan bestaat de kans dat eventuele waardevermindering in rekening wordt gebracht. Als blijkt dat de schade onherstelbaar is, dan kunnen wij besluiten de retour te weigeren en het artikel weer terug te sturen.

Verzendwijze van uw retour
Wij adviseren voor uw retourzendingen aangetekend te versturen. Dit is geen verplichting, dit is een advies. U bent als klant zelf verantwoordelijk voor het veilig aankomen van uw pakketje bij ons, dus aangetekende zendingen geven dan meer zekerheid.

Verwerkingstijd van uw retour
De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld, zodra wij uw retour zending behandelen ontvangt u bericht per e-mail. Verwerking kan tot maximaal 14 dagen in beslag nemen. Indien u wilt weten of uw retour pakketje bij ons binnen is gekomen adviseren wij u de track-en-trace code van uw zending te controleren op:
https://www.internationalparceltracking.com/ Als daar wordt aangegeven dat wij uw pakketje in ontvangst hebben genomen kunt u er vanuit gaan dat uw retourzending zo spoedig moeglijk verwerkt wordt.

Ruilen
Meld uw ruiling aan via de website, tijdens het aanmelden van uw ruiling kunt u direct aangeven voor welk artikel u het te retourneren artikel wenst te ruilen. Let erop dat u de juiste kleur en/of maat aangeeft. Wij maken de nieuwe order dan bij afhandeling van uw retour direct in orde. Mocht er een prijs verschil zijn, betalen wij dit of terug of wij zullen u een verzoek tot bij betaling sturen via de e-mail. Als wij uw betaling ontvangen hebben zal deze order verder afgehandeld worden.

Verkeerd artikel ontvangen

U kunt dezelfde procedure aanhouden als een normale retour, maar tijdens het aanmelden aangeven dat het om een verkeerd geleverd artikel gaat. Mocht een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

0